Elikkäs kevään koulutukset pyörähtivät käyntiin nyt, tai oikeastaan eilen. Ollaan siis mukana agilityn kisaamaana tähtäävät -ryhmässä sekä perustottelevaisuuskurssilla.

Olin itse ollut hammaslääkärissä sinä päivänä jopa kahteen kertaan ja vähällä olin etten jättänyt treenejä kokonaan pienen kitalakileikkauksen takia. Tunsin kuitenkin oloni suht hyväksi ja kun puudutuskin oli jo lähes lakannut niin vähän yli viisi lähdettiin kohti Kirstulaa jossa kevään koulutukset sitten nykyään ovatkin.

Agilitytreenit olivat siis ensin ja kouluttajana meillä on nykyään Jossu Kosonen. Rakennettiin rata ja päästiin tutustumaan. Alussa oli minulle ainakin tosi hankalan näköiset esteet, neljä hyppyä peräkkäin, kaikki jotenkin "luonnottomasti" limittäin. Niitä olisin voinut pohtia vaikka kuinka kauan mutta pari kertaa muunkin radan kiersin. Maksit aloittivat joten me-luultavasti-minit saimme odottaa. Meidän vuorollamme rata menikin sitten ihan hyvin, vauhtia oli jokseenkin tarpeeksi. Keinulla sitten sattui oma pieni huolimattomuusvirheeni. Lili taisi luulla että jeejee, taas puomille menossa ja otti hirmuiset spurtit keinulle. Keinu pamahti alas ja Lili pelästyi, toki. Lopuksi se sitten varoi sekä keinua että puomia, eiolekivaa. Mentiin rata vielä toisen kerran (keinulla avustusta) sekä sitten mentiin rata kerran toisin päin. Lilistä oli ihan jo puhti pois, sitä kyllästytti ja se näkyi kauas. Jouduin oikeasti hoputtamaan ja houkuttelemaan sitä melkein joka esteelle, huh. Minäkun luulin että se olisi jo piristynyt.

Agilityn jälkeen me mentiinkin viereiselle kentälle jossa meidän perustottelevaisuuskurssi olikin jo alkanut. Aluksi otettiin luoksepäästävyyttä joka on ainakin meille tärkeä juttu ! Hyvin meni, Lili yritti oikein pusujakin antaa ;) Sitten otettiin erilaisia kontaktiharjoituksia liikkeessä ja sivulla sekä sivullaistumista. Mukavaa oli, hieman alkoi minulla käsiä palella, Liipsliippis oli onneksi innoissaan ja vauhti päällä. Nähtävästi agility sitten vain sattui aiemmin kyllästyttämään. Lopulta sitten treenit päättyivät ja meidän kyyti tuli. Lähdettiin kotiin ja Lili pääsi vielä vähän ulkoilemaan ja nukkumaan :)

Tänään koulun jälkeen Lili pääsi vähän ulkoilemaan ja näin. Meidän tuolta aidatulta takapihalta naapurit ovat ottaneet niiden puoleisen aidan pois (joka siis oli siinä kun siihen muuttivat, entiset naapurimme laittoivat) joten nyt meidän pihalta sitten pääsee naapuriinkin. Ovat sanoneet ettei heitä haittaa ollenkaan vaikka Lili kävisikin vierailulla. Tässä yksi päivä se sinne lähtikin, ihan tyynesti haistelemaan, ei tainnut ollenkaan tajuta että oho, meidän piha loppuikin jo. Nyt olen vahtinut sitä aika tarkkaan jos olen päästänyt sen tuohon pihalle. Naapurista se pääsee niiden naapuriin ja niiden naapurista naapuriin ja naapurista tielle :-----( Me saimme sen aidanpätkän joka varmaan pystytetään nyt sitten meidän pihan puolelle ;)

Janette ja Lili